torsdag 25 september 2008

Vikingmat

I Emil i Lönneberga äter de palt, de kan ingen ha missat. Runda bollar som ser ut som blodpudding. Jag undrade vad det var för skillnad på blodpudding och palt så jag googlade och det visar sig att palt är kroppkakor och det som serveras i Emil i Lönneberga heter blodpalt.

Detta är ingredienserna för blodpalt.

1/2 l blod
4 dl rågmjöl
1 l vetemjöl
15 kokta potatisar
4 rårivna potatisar
15 st. krossade kryddpepparkorn
1 msk salt
4 hekto fläsk (rimmat eller färskt) skivat i små tärningar

Och vart köper man blod då?

- Hej, Ursäkta vad har ni blodet någonstans?
- Ja, det står vid mjölken.

Shit vilken vikingsmat de åt förr. Tacka vet jag Maxis lite alltmöjligtiköttfärsen.

Satsa på grönt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha bra jobbat! Jag som trodde jag var viking men en blodpalt dröjer det innan jag tar i min mun :)